Bottelarij

STAP 1

Water oppompen

Dolphin wint bronwater uit haar eigen ministerieel erkende Mierl’eau bron op een diepte van 198 meter. Op deze diepte stroomt een zogenaamd watervoerend pakket. Het water valt als regenwater in het Zwarte woud en wordt door diverse zandlagen in duizenden jaren gefiltreerd waardoor er een zeer zuiver water ontstaat. Het water uit de bron is beschermd door ondoordringbare kleilagen die de kwaliteit van het water beschermen tegen invloeden vanaf het aardoppervlak.

STAP 2

Water filteren

Het water uit de Mierl’eau bron is zeer zuiver, het bevat een klein beetje ijzer wat door een zandfilter op natuurlijke wijze wordt verwijderd. Sommige afnemers wensen een nog zuiverder water hetgeen we verkrijgen door filtratie onder hoge druk; omgekeerde osmose. Bij omgekeerde osmose wordt het water door membranen met een zeer kleine opening geperst waardoor alle deeltjes die er niet doorheen kunnen worden uitgefilterd.

STAP 3

Opslag water 

Het water wordt in een buffertank opgeslagen voordat het wordt afgevuld in de flessen. In deze tank wordt het door omgekeerde osmose gefilterde water geïmpregneerd met de zuurstofverbinding ozon (o3) waardoor het gedesinfecteerd wordt. Het bronwater gaat direct in de fles.

STAP 4

Flessen reinigen

De 19 liter retourflessen worden ongeveer 60 keer gebruikt voordat ze worden gerecycled. Elke keer als de flessen terugkomen in de bottelarij worden ze gereinigd door een volautomatische wasmachine. Deze wasmachine wast de flessen zodanig dat ze bijna steriel uit de machine komen alvorens ze worden afgevuld.

STAP 5

Flessen vullen

De schone flessen worden automatisch naar de vulmachine getransporteerd waar ze worden afgevuld met bronwater.

STAP 6

Flessen sluiten

Na het vullen worden de volle flessen automatisch naar de ‘capper’ getransporteerd. De speciale Non-Spill dop wordt op de fles gedrukt en de fles met dop wordt voorzien van een THT datum/batchcode.
De volle flessen worden door de robot in de kratten geladen en zijn klaar voor verzending naar het depot van de klant.